Προσωπικό ιστολόγιο ( blog ) του Μιχάλη Βεζυριαννίδη

Ξεblogαρε - Μαθητικός διαγωνισμός με blogs

Μια ευχάριστη έκπληξη επιτέλους!
Ένας νέος διαγωνισμός καλεί τους δημιουργικούς μαθητές της Ελλάδας να ξεblogaρουν και να διεκδικήσουν με το blog τους έπαθλα αξίας 15.000 ευρώ (θα μπορούσατε να βάλετε και περισσότερα χρήματα για τα παιδιά, είμαι σίγουρη πως τα έξοδα της διοργάνωσης θα είναι πολλαπλάσια).
Οι δηλώσεις συμμετοχής ξεκινάνε στις 11 Φεβρουαρίου 2008 γι’ αυτό αρχίστε να ετοιμάζεστε! Δικαίωμα συμμετοχής έχει η νέα γενιά που τόσο αγαπάμε όλοι μας και θέλουμε να είναι κοντά στην κοινωνία της τεχνολογίας και της πληροφορίας.


μαθητές Δημοτικού


μαθητές Γυμνασίου


μαθητές Λυκείου


Τα 6 καλύτερα blogs (2 από μαθητές Δημοτικού, 2 από Γυμνασίου και 2 από Λυκείου), αφού αξιολογηθούν από Επιτροπή, θα βραβευθούν σε ειδική εκδήλωση τον Απρίλη στην Αθήνα με σημαντικά χρηματικά έπαθλα. Τη βράβευση θα μπορέσουμε να την παρακολουθήσουμε όλοι ζωντανά από το διαδίκτυο κι αυτό πολύ μου άρεσε.
Το πρώτο blog κάθε κατηγορίας θα κερδίσει 3000€ και το δεύτερο 2000€.
Οι συμμετοχές μπορούν να είναι ατομικές, είτε ομαδικές ενώ τα χρήματα θα κατατεθούν σε τράπεζα που θα επιλέξουν οι γονείς με την προϋπόθεση πως θα χρησιμοποιηθούν για αγορές που θα καλύπτουν τεχνολογικές και µαθησιακές ανάγκες των νικητών, όπως για παράδειγμα αγορές εξοπλισμού ή λογισμικού Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (υπολογιστές, κάμερες, κινητά, κλπ), αγορές συνδέσεων internet, αναλώσιμα υπολογιστών, κλπ.


Για να είναι έγκυρες οι συμμετοχές τα παιδιά πρέπει να καλύψουν τέσσερα θέματα:


ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΟΥ


Η ΠΟΛΗ ΣΟΥ - ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΣΟΥ


ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ


ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΛΛΑΔΑ


Οι μεγάλοι δε μπορούν να βοηθήσουν τα παιδιά (αν και φαντάζομαι πως αυτό είναι κομματάκι δύσκολο), αλλά φαντάζομαι πως τα έξυπνα παιδιά αυτής της χώρας θα τα καταφέρουν να βρουν τη βοήθεια που χρειάζονται μέσα από τις δικτυακές αναζητήσεις τους (εχμμμμμ οκ δε λέω περισσότερα).
Παρόλο που η χρήση εικόνων, φωτογραφιών, ήχων, βίντεο, γραφικών και παιχνιδιών θα είναι ένα από τα κριτήρια αξιολόγησης, τα παιδιά θα πρέπει να προσέξουν να μην χρησιμοποιήσουν υλικό με πνευματικά δικαιώματα (το video clip του Ρουβά ξεχάστε το).
Ο διαγωνισμός “Ξεμπλόγκαρε” διοργανώνεται από το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών και την Ψηφιακή Ελλάδα, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κοινωνία της Πληροφορίας» που χρηματοδοτείται από εθνικούς πόρους και την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε
στην επίσημη ιστοσελίδα του ξεblogαρε.
Ευχόμαστε καλή επιτυχία στα παιδιά και… τα περιμένουμε στη μεγάλη παρέα μας!
Διαδώστε το! Αφορά τη δική μας νέα γενιά…

Δεν υπάρχουν σχόλια: