Προσωπικό ιστολόγιο ( blog ) του Μιχάλη Βεζυριαννίδη

Βιβλιοπαρουσίαση Βενιζέλου, με παρουσία Παπανδρέου

Παρουσία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου, παρουσιάστηκε απόψε Πέμπτη στην παλαιά Βουλή το βιβλίο του Ευάγγελου Βενιζέλου με τον τίτλο "Προς μια μετα-αντιπροσωπευτική δημοκρατία. Οι θεσμικές προϋποθέσεις μιας άλλης πολιτικής".
Στην ομιλία του ο κ. Βενιζέλος χαιρέτησε την παρουσία του κ. Παπανδρέου λέγοντας ότι στέλνει ένα μήνυμα που το χρειάζεται η παράταξη και ο τόπος. Και ενόψει του συνεδρίου του κόμματος εξέφρασε την ελπίδα και πρότεινε ταυτόχρονα το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ να λάβει αποφάσεις που το καθιστούν ένα υποδειγματικό, ανοιχτό κόμμα. Η κοινωνία δεν ενδιαφέρεται ούτε για τους κομματικούς μηχανισμούς ούτε για την κατανομή των κομματικών αξιωμάτων επεσήμανε ο κ. Βενιζέλος και σημείωσε την ανάγκη για ριζική μετεξέλιξη των κομμάτων σε κόμματα ανοιχτά, με πλήρη εσωτερική δημοκρατία και αποκεντρωμένα.
Με αφορμή τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, ο κ. Βενιζέλος έκανε λόγο για μια ανεξέλεγκτη και αδιέξοδη πρωθυπουργοκεντρική λειτουργία του πολιτικού συστήματος και υπογράμμισε ότι η μετα-αντιπροσωπευτική δημοκρατία μπορεί να υπάρξει μόνο ως δημοκρατία της διαφάνειας. Όσον αφορά την υπόθεση Ζαχόπουλου, είπε ότι το θεσμικό πρόβλημα της χώρας κατέστη ανάγλυφο, ενώ με την υπόθεση της Ζίμενς, η Βουλή αντί να αναλάβει πρωτοβουλίες διαφάνειας και φυγής προς τα εμπρός, μεταβάλλεται με ευθύνη της ΝΔ σε μηχανισμό μιας γενικευμένης ισοπεδωτικής καχυποψίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: