Έτσι πολύ απλά σκέφτηκα σήμερα να δούμε μια συνταγή.
Για να δείτε πως περνάμε στο Blog μου, σε μια άλλη πλατφόρμα, αυτή του Pathfinder.
Ολοκληρομένες συνταγές, απόψεις και λύσεις για την κουζίνα σας ή της συζύγου σας.
Για ελάτε μια βόλτα και απο εκεί.
Υλικά
4 φλυτζάνες λάδι
1 φλ. ζάχαρη
1 φλ. χυμό πορτοκαλιού
1 φλυτζανάκι του καφέ κονιάκ
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
2 κ.γ. μαγειρική σόδα
1 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού
2 κιλά αλεύρι
Σιρόπι:
1 φλ. μέλι
1 φλ. ζάχαρη
1 και 1/2 φλ. νερό
Τρόπος παρασκευής
Χτυπάμε επί τρία λεπτά το λάδι με τη ζάχαρη.
Προσθέτουμε τη σόδα διαλυμένη, το κονιάκ, το ξύσμα πορτοκαλιού, την κανέλα και το αλεύρι.
Κατόπιν ζυμώνουμε το μείγμα ελάχιστα.
Πλάθουμε απαλά χωρίς ξαναζύμωμα και ψήνουμε επί 35΄ στους 200 βαθμούς.
Βάζουμε το σιρόπι να βράσει, και μόλις βράσει, βουτάμε μέσα τα μελομακάρονα και γαρνίρουμε με καρύδι ψιλά τριμμένο.
Διαφορετικά υπάρχει και άλλη λύση και βρίσκεται εδώ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου