Προσωπικό ιστολόγιο ( blog ) του Μιχάλη Βεζυριαννίδη

Μην ανησυχείτε, μην στεναχωριέστε. Μας υπολογίζουν… μας σκέφτονται…

Οι διοικούντες την χώρα μας και ειδικότερα όσοι με τα οικονομικά ασχολούνται να είστε σίγουροι πως μας υπολογίζουν. Διαβάστε την είδηση και μόνοι σας βγάλτε τα συμπεράσματά σας.
Παρατείνεται κατά έναν χρόνο και συγκεκριμένα μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2009, η προθεσμία παραγραφής των φορολογικών υποθέσεων των χρήσεων 2000, 2001 και 2002 η οποία κανονικά έληγε στο τέλος του έτους.
Η παράταση, όπως έσπευσε να διευκρινίσει το υπουργείο Οικονομικών, κρίθηκε αναγκαία λόγω της νέας ρύθμισης περαίωσης των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων που τίθεται σε εφαρμογή.
Συγκεκριμένα με χθεσινή του εγκύκλιο το υπουργείο Οικονομικών διευκρινίζει ότι η συγκεκριμένη παράταση καταλαμβάνει τις κάθε είδους προθεσμίες παραγραφής που λήγουν την 31 Δεκεμβρίου 2008, είτε πρόκειται για κανονικές προθεσμίες παραγραφής που λήγουν τη συγκεκριμένη ημερομηνία (π.χ. χρήση 2002) είτε πρόκειται για προθεσμίες οι οποίες έχουν ήδη παραταθεί ή είναι μεγαλύτερες των κανονικών και η κατά παράταση ή η μεγαλύτερη προθεσμία λήγει την ίδια ως άνω ημερομηνία (π.χ. υποθέσεις χρήσεων 2000 και 2001, υποθέσεις με πλαστά ή εικονικά ή νοθευμένα φορολογικά στοιχεία, υποθέσεις με κατασχεθέντα ανεπίσημα βιβλία και στοιχεία).
Πέραν αυτού στις 31 Δεκεμβρίου 2009 λήγει η προθεσμία παραγραφής για την κοινοποίηση πράξεων επιβολής Φόρου Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας υποθέσεων των ετών 1997, 1998 και 1999, καθώς και Ειδικού Φόρου επί των Ακινήτων υποθέσεων των ετών 2003 και 2004 και των υποθέσεων φορολογίας μεταβίβασης ακινήτων.
και για όσους γνωρίζουν : ΠΟΛ. 1138/2008
Κάποιοι άχρηστοι που κατέχουν θέσεις, που τους πληρώνει ο ελληνικός λαός, δεν έφεραν εις πέρας το έργο τους. Δεν μπόρεσαν, δεν ήθελαν, δεν ήταν άξιοι να περαιώσουν οικονομικές υποθέσεις και ΕΣΤΩ να ησυχάσει ο επαγγελματίας που είχε εκκρεμείς υποθέσεις. Το κράτος λοιπόν έρχεται και νομοθετεί και παρατείνει για όσο του γουστάρει, για όσο κάνει κέφι της κάθε θείας, που δουλεύει σε υπηρεσία να τελεσφορήσει το έργο της. Δεν υπολογίζει κανέναν, δεν ρωτάει κανέναν και στην τελική δεν τον νοιάζει για κανέναν. Αυτό είναι το κράτος μας.
Δεν θέλουν οι επαγγελματίες ευνοϊκές ρυθμίσεις. Ισονομία και ισοπολιτεία επιθυμούν. Μα που να τα βρουν. Για ακόμη έναν χρόνο θα ταλαιπωρείται ο φορολογούμενος πολίτης και ποτέ μα ποτέ δεν θα τιμωρηθεί το σύστημα – οι υπάλληλοι του Δημοσίου για τις παραλήψεις και τα λάθη τους. Τιμωρία μόνον για τους επαγγελματίες.
Αναρωτιέμαι, σκέφτομαι και στο τέλος γελάω με τα όνειρα που σκέφτομαι. Με όσα θα ήθελαν όλοι οι επαγγελματίες αλλά και όλοι οι πολίτες μιας υποτίθεται οργανωμένης κοινωνίας.
Να γίνει νομοθετική ρύθμιση, ναι, αλλά να προβλέπει την απόλυση του κάθε γελοίου που δεν θα προλάβει να φέρει εις πέρας τις υποθέσεις που οι προϊστάμενοι ή η ιεραρχία θα του ορίσει. Απόλυση, διώξιμο, πέταμα.
Μέχρι 31/12/2008. Όσοι προλάβουν, οι υπόλοιποι στα σκουπίδια. Στο μεροκάματο από την αρχή της ζωής.
Δεν γίνεται όμως. Δεν ξεβολεύει καμία πολιτεία, καμία κυβέρνηση όλους αυτούς που μετά τον πρώτο χρόνο δουλειάς σε υπηρεσία, αρχίζουν και απεργούν και διεκδικούν περισσότερα για την σύνταξή τους. Σκέφτονται μόνο την σύνταξη και την καλοπέρασή τους.
Αλήθεια πόσες και πόσες ιστορίες μπορεί να απαριθμήσει ο καθένας από εμάς από μια υπηρεσία που βρέθηκε και.. αγανάκτησε. Να μην συνεχίσω λοιπόν.
Πρόταση έκανα.
Την απόλυση.
Λέγετε και αλλιώς : ξεβόλεμα, τέλος στη σιγουριά.
Άρση της μονιμότητας του δημοσίου.
Ιδιωτικά κριτήρια σε όλο το δημόσιο τομέα.
Όχι ιδιωτικοποίηση ρε ! ! !

Αυτό είναι άλλη συζήτηση. Πιο απλή. Πιο κατανοητή.
Τέλος στους κηφήνες.
Ας βρεθεί κάποιος και ας το κάνει.
Θέλει δουλειά το μελίσσι. Όχι τεμπελιά.
- Αλήθεια πρέπει να διαβάσω όλη την εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών, προβλέπει και φανέλες για τους υπαλλήλους ή μήπως επίδομα φανέλας ;;;

Δεν υπάρχουν σχόλια: