Προσωπικό ιστολόγιο ( blog ) του Μιχάλη Βεζυριαννίδη




Τώρα που βγήκε και αυτή η ακανοίνωση.. ησύχασα . Ειλικρινά και τίμια σας το λέω. Έλεγα τόσο καιρό, δεν θα αντιδράσουν οι καταστηματάρχες της πλατείας της Κομοτηνής ;
Περί αυτών πρόκειται, αυτοί εξέδωσαν την ανακοίνωση και όχι το Σωματείο Καφεποτοπωλών Ν. Ροδόπης.
Άλλο το Σωματείο, το Σωματείο έχει μέλη και στον ορεινό Κάρδαμο αλλά και στο Δοκό. Οι συγκεκριμένοι επαγγελματίες των χωριών, δεν αντέδρασαν και δεν ήθελαν να αντιδράσουν. Μόνον όσοι παρεπιδημούν στην κεντρική πλατεία της πόλης της Κομοτηνής ήθελαν να αντιδράσουν, αλλά και αυτοί . . . ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑΝ. Προσπάθησαν να ανατάξουν δυνάμεις, να φωνάξουν, να κράξουν τέλος πάντων κάποιους. Ποιους δεν γνωρίζω. Το μόνο που γνωρίζω είναι πως οι τελευταίοι που άκουσα να κράζουν, ήταν οι πολίτες αυτής της χώρας, τους διοικούντες αυτού του τόπου, για το ξεπούλημα της Ελληνικής Γής.
Το αποτέλεσμα ήταν εκκωφαντικό. Τρομερό. Κανένας δεν αντέδρασε, κανένας δεν άλλαξε καν πλευρό. Ο καταλληλότερος έμεινε στην θέση του, η κυβέρνηση συνεχίζει να κυβερνάει αυτόν τον λαό, που της αξίζει τέτοια διοίκηση και οι εντεταλμένοι και καλοπληρωμένοι δημοσιογράφοι – ηθοποιοί – σατιρικοί καλλιτέχνες συνεχίζουν να τα αρπάζουν από όπου, όποτε και όποιους τους τα δίνουν.
Στην πλατειούλα μας και πάλι..
Αφού βρέθηκε ποιος φταίει και απλά του καταλογίζονται οι ευθύνες και τίποτε άλλο ε ! σας λέω ησύχασα.
Φταίει ο Δήμαρχος, η Δημαρχεία και οι συν αυτό παρατρεχάμενοι.
Γιατί δεν φταίει ας πούμε ο διπλανός σου ρε, που σε κάρφωσε για τα τραπεζοκαθίσματα ;
Eσένα ρωτάω, μην κοιτάς πίσω ή δίπλα σου. Εμένα ρωτάω, και εγώ μεροκάματο από την πλατεία βγάζω.
Γιατί δεν φταίει ο Νομάρχης ;
E ; Αυτά τα στήθια φαίνεται μικρά είναι και δεν φτάνουν να μπουν μπροστά σε όλους. Στο πεζοδρόμιο οι φορείς του τόπου. Στην πλατεία ο Νομάρχης για τους απολυμένους του Λαναρά. Τον είχατε και στην πλατεία και δεν καταφέρεται να τον κρατήσετε εκεί μέχρι να έρθει η αστυνομία να σας πάρει αυτόφωρο. Όποτε. Να δίνατε αυτόν – τον Νομάρχη – στην αστυνομία, να πάει να κοιμηθεί στα κρατητήρια μαζί με τους εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου, τους χασικλήδες και της ανατολικού μπλόγκ κοκοτίτσες και εσείς να συνεχίζατε τις δουλειές σας. Δεν είδα καμία αναφορά για τον Νομάρχη στην ανακοίνωση. Γιατί ;
Άμα φταίει ο Δήμαρχος, ε ! τότε φταίνε όλοι οι Δήμαρχοι Κομοτηναίων. Όλοι και όχι μόνο ο Κοτσάκης. Ο μόνος που δεν φταίει είναι ο Κοτσάκης. Άλλος αγόρασε τα κάστανα ( χειμωνιάζει και τα θυμήθηκα ), άλλος την φωτιά, άλλος το μαγκάλι, άλλος άναψε τα προσανάμματα, άλλος ετοίμασε την σχάρα, άλλος τοποθέτησε πολλά ή λίγα στη φωτιά, άλλος τα έψησε – τα γύρισε -, άλλος πήρε την απόφαση να τα βγάλει από την φωτιά και επειδή όλοι αυτοί δεν είχαν κότσια, φοβήθηκαν να μην καούν τα. . χεράκια τους, τα έβγαλε από την φωτιά ο Κοτσάκης, νομίζετε πως φταίει ο Κοτσάκης.
Δεν θα το έλεγα.
Δεν νομίζω.
Δεν το πιστεύω.
Στο μόνο που φταίει είναι που είναι καθαρός και τίμιος. Είπε από την αρχή, ξεκάθαρα : Δεν θα πάω εγώ φυλακή για δικές σας παρανομίες. Το είπε, το άκουσα, το ομολογώ.
Αυτό όμως δεν είναι επικοινωνιακό, δεν είναι χτύπημα στην πλάτη, δεν είναι καστανάς ο άνθρωπος. Διαχειριστής είναι. Όλων μας. Των δημοτών Κομοτηνής.
Οφείλω να ομολογήσω και ένα ακόμη λάθος του Κοτσάκη.
Έμαθε πως ετοιμάζονται να εξεγερθούν οι καταστηματάρχες της πλατείας και ούτε ένα καφέ δεν προσφέρθηκε να τους κεράσει στο γραφείο του. Ο διαχειριστής του Νομού όμως το έκανε. Έβγαλε και ανακοίνωση στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, πως μετά το πρόβλημα που δημιουργήθηκε θα δεχθεί όλους όσους θέλουν και εναντίον του να απευθυνθούν για να λύσει τα προβλήματά τους.
Οι καταστηματάρχες λοιπόν της πλατείας και όχι το Σωματείο, αποφάσισαν πως δεν πάει άλλο. Δεν αντέχουν άλλο. Ωραία.
Ξεκίνησαν ενωμένοι εναντίον κάθε αρχής αστυνομικής, εισαγγελικής, δημαρχιακής, νομαρχιακής να βρουν το δίκιο τους. Να φωνάξουν προς όλους τους υπεύθυνους αυτού του τόπου πως δεν πάει άλλο η συμπεριφορά αυτή, η κατάπτυστη, κατά των ιδίων, των επιχειρήσεων τους αλλά και όλων όσων εμπλέκονται και οικονομούν ( με την καλή αλλά και κακή έννοια ) από την πλατεία.
Στην πορεία άλλαξαν, μετεξελίχθηκαν, τροποποιήθηκαν, αλλοιώθηκαν. Κατέληξαν λοιπόν να κατηγορούν αποκλειστικά και μόνο τον Δήμαρχο. Κανένας άλλος δεν φταίει ; Ρωτάω ;
Που είναι οι Πρόεδροι των Επιμελητηρίων, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας ; ; ; ; ; ; ; ;
Οι βουλευτές μας δεν φταίνε ;
Ακόμη και αν όλοι αυτοί δεν φταίνε, έχουν προτείνει κάτι για τα όσα γίνονται στην πλατεία ;
Σε όλα τα μεγάλα και σοβαρά προβλήματα της κοινωνίας μας βγαίνουν ανακοινώσεις, ομιλίες, παράθυρα σε τηλεοπτικές εκπομπές.
Ο λαλίστατος ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου δεν έχει άποψη ; Δεν έχει λόγο ;
Οι πρόεδροι των Επιμελητηρίων ετοιμάζουν προφίλ πολιτικών ανδρών, γι’ αυτό δεν ομιλούν ;
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας που μαζί με τον πρωτοξειλωθέν την τέντα στην πλατεία φοβέριζε θεούς και δαίμονες λείπει, δεν ζει εις την Κομοτηνή πλέον ;
Ρωτάω για να μου απαντήσει κάποιος γιατί όλοι αυτοί οι κύριοι δεν ενοχοποιούνται από κανέναν και για τίποτα. Δεν φταίνε ; Τόσα χρόνια δεν έφταιγαν ή αν θέλετε οι φορείς τους δεν δημιούργησαν συνθήκες για να φταίνε. Όλοι αυτοί εμπεριέχονται στην φράση Ενώπιον παντός αρμοδίου ή στην ατάκα λοιπές τοπικές Αρχές, στην παραπάνω ανακοίνωση. Δεν υποστηρίζω κανέναν Κοτσάκη. Την λογική μου υποστηρίζω, για να μην τρελαθώ. Όλοι οι άλλοι είναι φορείς και ο Δήμαρχος έχει ονοματεπώνυμο. Σωπάτε καλέ. . . . . . .

Η ανακοίνωση τουλάχιστον δεν αναφέρει και από ποιόν συντάχθηκε. Να γραφεί δηλαδή, πως την συνέταξε ο κ. Λυκουρέζος ( δικηγόρος Αθηνών – υπεύθυνος πλέον της υπόθεσης ‘πλατεία Κομοτηνής’ από την μεριά των καταστηματαρχών ) Να δοθεί ένα στίγμα από τους καταστηματάρχες πως την υπόθεσή τους την έχουν αναθέσει σε ομάδα δικηγόρων, ειδικών, εμπειρογνωμόνων προκειμένου να βρεθεί άκρη και να καθίσουν στο σκαμνί πλέον οι αποκλειστικά υπεύθυνοι και όχι οι εύκολα δακτυλοδεικτούμενοι καταστηματάρχες – θύματα.
Ο σκοπός όμως έχει ήδη επιτευχθεί. Η ζημιά έγινε. Το γυαλί ράγισε. Επήλθε το διαίρε και βασίλευε. Όλοι οι φορείς του τόπου μας και άλλοι τόσοι και άλλοι τόσοι αλλόθρησκοι και Τάταροι και Ούννοι να μαζευτούνε δεν πρόκειται να προκύψει κάτι καλό, ικανοποιητικό και ελπιδοφόρο για την πόλη μας, την πλατεία της, την βαρεία βιομηχανία της.
Αφού υπήρχε η σπορά : δεν φταίμε εμείς, κοιτάξτε προς την Λεωφόρο Ηρώων ή την Φιλιππουπόλεως, πλέον κύριοι ανέμους θα θερίσετε. Όχι στρατηγούς ανέμους, όχι. Επιχειρηματικούς, επαγγελματικούς, συναδελφικούς ανέμους θα θερίσετε. Άγριοι, δυνατοί, προσβλητικοί και κυρίως ενοχοποιητικοί οι άνεμοι αυτοί. Μα δώσατε το πυρ. Να είστε έτοιμοι να αντιμετωπίσετε τους όποιους δείχνετε. Τους όποιους πάτε να φορτώσετε λάθη και παραλείψεις.
Τους υπεύθυνους τους έχετε μπροστά σας, συζητάτε μαζί τους, σας δείχνουν τους απέναντι και εσείς ορμάτε να τους φάτε. Αγνοείται και αποφεύγεται το πρόβλημά σας. Το μπροστά στα μάτια σας πρόβλημα.
Σας γέλασαν και πάλι οι πολιτικοί. Σας κορόιδεψαν. Σας εξαπάτησαν. Σας ξεπέρασαν ακόμη και οι φορείς του τόπου σας.
Ο λόγος υπαρκτός. Η θέση γνωστή. Η κατάσταση ανήκεστη. Ίσως και μη αναστρέψιμη. ΔΕΝ ΕΙΣΑΣΤΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ.
Δεν προχωράτε μαζί. Δεν πορεύεστε αληθινά και με το δίκαιο.
Να πάνε τον διπλανό αυτόφωρο και όχι εμένα. Αν τον πάνε – τον πήγαν. Αν με πάνε - γιατί κανένα κωλόπαιδο δεν ήρθε να με βοηθήσει. Αν πάρει πρόστιμο ο διπλανός μου – δεν πήρα εγώ. Αν πάρω εγώ – κανένας φορέας δεν μας στηρίζει.
Όταν έχεις εσύ έχω κι εγώ. Όταν έχω εγώ, έτσι είναι αυτά τα πράγματα, έχω εγώ.
Καλή νύχτα σας.
Έκαναν οι απέναντι παράβαση καθήκοντος. Σσσσσσσσς……. Μην ανησυχείς, οι απέναντι είπαμε……………….

Δεν υπάρχουν σχόλια: