Προσωπικό ιστολόγιο ( blog ) του Μιχάλη Βεζυριαννίδη

Τόσο μεγάλη επιτυχία δεν την περίμενε κανένας


Μα τέτοια επιτυχία !!!
Τόσος κόσμος και όλοι ευχαριστημένοι !!!
Τέτοια οργάνωση !!!

Μπράβο !
Μπράβο σε όλους όσους συμμετείχαν, βοήθησαν και έφεραν εις πέρας την Γιορτή του Επαγγελματία. Γιόρτασαν οι επαγγελματίες της Κομοτηνής μαζί με όλους τους κατοίκους της πόλης. Κέρασαν σε όλους τους Κομοτηναίους άφθονα σουβλάκια, πολλά σουτζουκάκια, προσέφεραν ατελείωτο ποτό και αστείρευτο κέφι.


Μπράβο, μπράβο και πάλι μπράβο.

Ψυχή της όλης προσπάθειας ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών, Εμπορικών και Βιοτεχνικών Σωματείων Νομού Ροδόπης. Καλά αυτός ο άνθρωπος δεν κουράζεται ποτέ – μα ποτέ. Αργύρη σε ευχαριστούμε. Σε ευχαριστούν όλοι οι Κομοτηναίοι δηλαδή, που οργάνωσες το όλο εγχείρημα. Που αγόρασες, αποθήκευσες τις πρώτες ύλες. Που ετοίμασες τον χώρο με επαγγελματική ευσυνειδησία και που έψηνες 6 ώρες χωρίς να σταματήσεις.

Ο έχων το γενικό πρόσταγμα πρόεδρος του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Νομού Ροδόπης κ. Λιούρτας δεν αποχωρίστηκε την γραβάτα του, αν και έψηνε, αν και μοίραζε σουβλάκια, αν και έπρεπε να έχει τα μάτια και το μυαλό του σε όλους και σε όλα. Μαέστρο, μια χαρά τα πήγες. Διεύθυνες με επιτυχία την ορχήστρα. Η βέργα του μαέστρου – σουβλάκια στα χέρια σου και με αναλόγιο τις ψησταριές αρκέστηκες απλά στο να φάνε και να πιούμε όλοι, μα όλοι οι Κομοτηναίοι.
Γιατί ήταν όλοι εκεί. Ή αν θέλετε πέρασαν όλοι από εκεί. Ή έστω κάποιον έστειλαν να τους πάρει 10 – 20 σουβλάκια για να το τσικνίσουν.
Από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο πολίτη αυτής της πόλης. ΌΛΟΙ
Για να πω την μαύρη αλήθεια ο πρώτος πολίτης της Κομοτηνής δεν ήταν εκεί. Δεν ήρθε.
Όλοι οι Κομοτηναίοι ήταν εκεί, όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ήταν εκεί. Από Κομοτηνή, Αλεξανδρούπολη, Δράμα, Ξάνθη. Εφημερίδες, τηλεοπτικά κανάλια ήρθαν να καλύψουν το γεγονός και οι καλοί οικοδεσπότες τους καλοδέχτηκαν και ήπιαν και έφαγαν μαζί τους.
Οι άρχοντες του τόπου μας όμως ΔΕΝ ήταν εκεί. Οι πρώτοι πολίτες αυτής της πόλης, αυτοί που νοιάζονται για τα προβλήματα και το μέλλον αυτής της πόλης δεν θέλησαν να γιορτάσουν μαζί με τους Επαγγελματίες. Βοήθησαν όσο μπορούσαν και όσο έπρεπε για να πραγματοποιηθεί η Γιορτή του Επαγγελματία αλλά δεν θέλησαν να είναι εκεί, μαζί με τον κόσμο. Μήπως δεν θέλησαν να μυρίσουν τα κουστούμια και τα ταγιέρ τους. Μπορεί !!! Καλά ρε Νομάρχη εσύ δεν φοβήθηκες να μην βρωμήσεις από όλους εμάς που ψήναμε και ήρθες και έκατσες μια ωρίτσα. Και δεν είναι μόνο αυτό, εσύ ρε Νομάρχη έπρεπε να πας και σε όλο το Νομό, όπου έψηναν σήμερα οι κάτοικοι της Ροδόπης. Από τον Ίασμο και τις Σάπες μέχρι το Φανάρι και την Καρυδιά. Βρήκες λοιπόν ώρα και ήρθες και από την Καβείρων. Όσο για το ‘ ρε ’ , εσύ σήμερα για άλλη μια φορά μας το προσέφερες που ήρθες και έγινες ένα με εμάς. Μπορούσε σήμερα ο κόσμος μιας και μπήκες από μέσα – εκεί που ψήναμε – να σε φωνάζει ΄ πιάσε ρε Άρη δυό σουβλάκια ΄. Δεν το έπαιξες άρχων του τόπου. Δεν σνόμπαρες κανέναν. Δεν έμεινες στην μετριότητα της περιθωριοποίησης θεσμών και οργανώσεων.
Άλλοι όμως το έκαναν. Και το έκαναν με τον πιο απλό αλλά συνάμα και μικρόψυχο τρόπο.
Πληροφορίες πως οι άρχοντες του τόπου από το βράδυ της Τετάρτης αγωνιούσαν για την έκβαση της Γιορτής του Επαγγελματία έχουν ελεγχθεί και είναι τελείως αβάσιμες.
Αυτά που λέχθηκαν κατά την διάρκεια της γιορτής πως οι άρχοντες της πόλης της Κομοτηνής μετά από σύσκεψη αποφάσισαν να αφήσουν το προσωπικό κατά μία ώρα νωρίτερα να σχολάσει, για να χαρούν και αυτοί με το απλό σουβλάκι και το κρασάκι, επίσης θεωρούνται ως ανειλικρινή γιατί πολύ απλά οι συγκεκριμένοι άρχοντες ήρθαν για να δουλέψουν γι’ αυτόν τον τόπο και όχι για να γλεντάνε σε πανηγύρια.
Τέλος, το μόνο αληθές και τσεκαρισμένο από όλες τις πλευρές είναι πως οι δημοτικοί άρχοντες γνωρίζουν να παράγουν μόνο πολιτισμό. Και όχι τσικνισμένα ψόφια κρέατα σε άρτο και λοιπά ευτελή λαϊκά δρώμενα.
Απλό είναι. Τι θα πει κύριοι Γιορτή του Επαγγελματία και Τσικνοπέμπτη.
Ο πολιτισμός παράγεται με Βραζιλιάνες ( αλήθεια Βραζιλιάνες θα έρθουν ή όπως το καλοκαίρι που μας πέρασε, που ήρθε ο Ρώσος υφυπουργός αλλά δεν ήταν τίποτα άλλο από έναν λουόμενο στο κάμπινγκ του Φαναρίου με άριστη γνώση και της Ρωσικής γλώσσας ) και μόνον με αναβάθμιση των όρων καλλιτεχνικής δημιουργίας, δηλαδή με Βραζιλιάνες.
Και για να είναι ολοκληρωμένο το πλάνο σας θυμίζω πως πολιτισμός παράγεται με Βραζιλιάνες, άσχετα εάν οι δημοτικές επιχειρήσεις χρωστάνε ακόμη και στα πουλιά που πετάνε. Μηδενός εξαιρουμένου. Και άντε αυτά που χρωστάει η προηγούμενη δημοτική αρχή πρέπει να τα πληρώσει η προηγούμενη διαχείριση. – Να πας στον Βαβατσικλή να σε πληρώσει. Οποία εξυπνάδα. Αρχοντιά. Μεγαλεία.
Τα χρέη που δημιουργήθηκαν από 01 – 06 – 2007, ούτε καν από 01 – 01 – 2007 ποιος θα τα πληρώσει.
Να προτείνω κάτι. Η επόμενη δημοτική αρχή. Όποτε και εάν έρθει. Όποια και εάν είναι. Μεταφέρετε την ευθύνη και μπροστά, όχι μόνον προς τα πίσω. – Να πας στον επόμενο να πληρωθείς να λέτε στο κόσμο. Είμαι σίγουρος ότι θα πιάσει. Ε, και αν δεν πιάσει θα πιάσουν εσάς στα χέρια. Δε βαριέσαι. Στο κάτω-κάτω να είναι κανένας επαγγελματίας, ε ! δεν χρειάζεται να του δίνεται και σημασία. Κανένας τσικνιάρης θα είναι.
Μα τέτοια επιτυχία !!!
Τόσος κόσμος και όλοι ευχαριστημένοι !!!
Τέτοια οργάνωση !!!

Δεν υπάρχει Κομοτηναίος που να μην ευχαριστήθηκε την Τσικνοπέμπτη του.
Εκτός από αυτούς που δεν θέλησαν να έρθουν.

Όλος ο Επαγγελματικός κόσμος, θα τους περιμένει του χρόνου.
Γιατί αυτή η Γιορτή έγινε πλέον θεσμός. Το απαίτησε ο κόσμος. Το ζήτησε ομόφωνα ο κόσμος.
Και ο κόσμος ανεβάζει και κατεβάζει εξουσίες και άρχοντες.








Τέλη σ’ ευχαριστώ για τις φωτογραφίες που δανείστηκα από το blog σου.
Το είδες όμως δεν μπορούσα να βγάλω με τα σουβλάκια ανά χείρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: