Προσωπικό ιστολόγιο ( blog ) του Μιχάλη Βεζυριαννίδη

Συζήτηση των bloggers με τον Γιώργο Πεταλωτή

Μια χαλαρή συζήτηση.

Μια αξιόλογη κουβέντα.

Μια οργανωμένη προσπάθεια. Με αγάπη από τους bloggers.

Με έναν νέο άνθρωπο.

Με έναν βουλευτή που φέρει ακόμη ατόφια την ελπίδα επάνω του.

Η αρχή έγινε. Η συνέχεια . . έρχεται.

. . και όχι μόνο με βουλευτές. Με Υπουργούς, Δημάρχους, Νομάρχες, απλούς πολίτες.

Τα bloggs συνδιαμορφώνουν απόψεις , ιδέες , καταστάσεις.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΝΕΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 54122 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 19-1-2008
ΠΡΟΣ ΕΝΩΣΗ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ
Γραφείο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων
Πρωτοδικείο Αθηνών, κτίριο 9, γρ. 212 (2ος όροφος)τηλ. 8827380 - fax 8841529
ΠΡΟΣ Γραμματεία του Πρωτοδικείου ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ
Rue du Fort Niedergrόnewald L-2925 Luxembourg Tηλ.: (352) 4303-1 φαξ: (352) 4303 2100
e-mail: CFI.Registry@curia.europa.eu
ΠΡΟΣ ΜΜΕ
ΚΥΡΙΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ
Αρκετά μερικοί συνάδελφοι ακόμη νομίζουν, αλλά και πιστεύουν ακόμη, ότι μπορούν να ενεργούν με το έτσι θέλω, φυσικά μέσα στα πλαίσια του νόμου.
Ίσως δεν έχουν αντιληφθεί ότι είμαστε πλέον στη εποχή της πληροφορίας, στην νέα ψηφιακή οικονομία, και μέσα στην κυριαρχία των πληροφοριακών συστημάτων
Αναγκαζόμαστε να σας πληροφορήσουμε για ένα σοβαρό θέμα , το οποίο εάν δεν επιλυθεί, θα έχει επιπτώσεις και οδυνηρά αποτελέσματα για τον κλάδο μας.
Πρόκειται για τον τρόπο και την διαδικασία που επιλέγονται οι ειδικοί πραγματογνώμονες κατά ειδικότητα κάθε έτος, στους κατάλογους των πραγματογνωμόνων και στο ποινικό και στο πολιτικό.
Έχουμε την άποψη ότι εάν υποχρεωθούν όλοι οι υποψήφιοι να υποβάλουν με δική τους ευθύνη, κάποια ελάχιστα έγγραφα μαζί με την αίτηση τους (όπως βιογραφικό, πτυχία, εμπειρία, δημοσιεύσεις, έργο που έχουν εκτελέσει, δηλαδή να προκύπτει η γνώση του αντικειμένου, κλπ) τότε και ο κάθε δικαστής, θα έχει την ευθύνη της επιλογής του κάθε πραγματογνώμονα.
Με το υπάρχων σύστημα, ο κάθε γνωστός και παρατρεχάμενος του κομματικού μηχανισμού υποβάλει μια απλή δήλωση για ένταξη στους κατάλογους, και κάποιοι δικαστές χωρίς κανένα έλεγχο(δεν γνωρίζουμε εάν υπάρχει σκοπιμότητα) εντάσσουν στους κατάλογους τους πάντες.
Επειδή εμείς έχουμε εντοπίσει περιπτώσεις όπου ανατέθηκαν πραγματογνωμοσύνες σε άτομα τα οποία δεν είχαν ούτε τις γνώσεις ,ούτε την κύρια ειδικότητα, ούτε εκ του νόμου τα απαραίτητα(παράδειγμα άδεια ασκήσεως επαγγέλματος). πως είναι δυνατόν να αναθέτει ένας ανακριτής σε δικηγόρο μια λογιστική πραγματογνωμοσύνη, όταν ο δικηγόρος απλώς και μόνο αναφέρει στην αίτηση του δικηγόρος-οικονομολόγος, και με τα οικονομικά όχι μόνο δεν ασχολήθηκε ποτέ, αλλά και ούτε γνωρίζει περί οικονομικών της αγοράς, όταν η αγορά σήμερα κινείτε σε ένα ρυθμό οικονομικών γεγονότων και καταστάσεων, μέσα από την πληροφορική, και μέσα από σύνθετα πληροφοριακά συστήματα.
Εξ αλλού πρώτο το υπουργείο οικονομικών δίνει το στίγμα με την υποχρέωση υποβολής μόνο ηλεκτρονικών δηλώσεων, φπα, κλπ.Δηλαδη τα οικονομικά πλέον περνάνε υποχρεωτικά μέσα από πληροφοριακά συστήματα
Εμείς δεν θα δεχθούμε στο εξής να μας επιβάλλουν οι συνάδελφοι να συνεργασθούμε με πραγματογνώμονες που δεν πληρούν κάποια ελάχιστα κριτήρια.
Θέλουμε να σταματήσει επί τέλους η πανάρχαια κατάσταση, έτσι το βρήκαμε έτσι το κάνουμε.
Απαιτούμε για το δικό μας συμφέρον και όλου του κλάδου, ο κάθε πραγματογνώμονας, για να είναι και νόμιμος και ουσιαστικός, να έχει τα εξής.
1.Επιστημονας με δράση , με ειδικότητα στο αντικείμενο,
με έργο, με κριτική σκέψη, με καθαρό ποινικό μητρώο,
με δοκιμασμένο έργο, με γνώσεις στις νέες τεχνολογίες,
2.Να μην είναι δημόσιος υπάλληλος, και δικηγόρος διότι πολλές υποθέσεις έχουν εξάρτηση από την ιδιότητα και την ενασχόληση του καθενός.(δεν μπορεί να διοριστεί πραγματογνώμονας ένας δημόσιος υπάλληλος , για υπόθεση κλοπής φπα από εφοριακούς, δεν μπορεί να διοριστεί πραγματογνώμονας ένας δικηγόρος για υπόθεση που την χειρίζεται ένας άλλος συνάδελφος του επίσης δικηγόρος)
Η κυρία Κατσουλακου μετά της πληθωρικής γραμματέας της, αλλά και με υποστήριξη από κύριο Ναστα και Σία, θα μας βρουν αντιμέτωπους και αποκαλυπτικούς.
Ζητούμε μια δέσμευση από την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων Ελλάδας.
Με τιμή Νέοι δικαστές με νέες διαφανείς πρακτικές και αντιλήψεις
Νέοι ελληνικοί εισαγγελείς ΣΕ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ
Δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης 20-10-2007
Προς ένωση δικαστών –εισαγγελέων- προς μμε-ΠΡΟΣ ΝΕΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ
Ζούμε εδώ και πολύ καιρό μια κατάσταση και απαράδεκτη, αλλά και προσβλητική για τον χώρο. Εκ του λόγου ότι η νέα ψηφιακή τεχνολογία, και η αναγκαστική προσαρμογή, που Πρέπει να γίνει, και που φυσικά δεν έγινε , έχουν δημιουργήσει κενά μέσα στον χώρο της δικαιοσύνης. Τα κενά είναι η άγνοια και η παντελή απουσία γνώσεων και δεξιοτήτων, σχεδόν από το σύνολο του δικαστικού σώματος σε νέες τεχνολογίες και σε επιστήμες πληροφοριών και επικοινωνιών.
Αποτέλεσμα. Κάποιοι δικηγόροι το αντελήφθησαν αυτό και οδηγούν
υποθέσεις σχετικές με πληροφορική, σε ακροατήρια και σε άσκοπες δικογραφίες.
Οι εισαγγελείς και οι δικαστές μη μπορώντας να αντιληφθούν περί τίνος πρόκειται, ακολουθούν δυο δρομους.Αλλοι εμπλέκονται, διότι πολλές υποθέσεις έχουν παρά πολύ μαύρο χρήμα από πίσω, και εκεί μοιράζεται μεταξύ δικαστων-δικηγορων-και άλλων εμπλεκομένων,(στημένες υποθέσεις με στημένους δικαστές, με στημένους πραγματογνώμονες δημόσιους υπαλλήλους , με στημένους δικηγόρους)
άλλοι εμπλέκονται, με την πεποίθηση ότι θα περατώσουν την υπόθεση, αλλά η υπόθεση δεν τελειώνει ποτέ, και απασχολεί χωρίς λόγο υπαλλήλους, δικαστές, και γενικά ταλαιπωρεί όλο το δικαστικό σύστημα.
Εμείς μελετήσαμε το όλο θέμα και καταλήξαμε στο εξής.
Επειδή οι δικαστικοί λειτουργοί (εισαγγελείς-δικαστές στο 95%) δεν έχουν απολύτως σχετικές γνώσεις σε θέματα επιστήμης πληροφορικής, με υποδείξεις δικηγορών στήνουν μια υπόθεση, και ως ειδικούς πραγματογνώμονες για την υπόθεση καλούν δημόσιους υπάλληλους , και πολλές φορές δικηγόρους, οι οποίοι εντάχθηκαν στον κατάλογο πραγματογνωμόνων, για να γνωματευσουν.Οι δικαστές δέχονται σωστή την γνωματευση,και ακολουθεί η απόφαση.
Φυσικά μια τέτοια απόφαση που δεν έχει τεκμηρίωση, δεν τελειώνει ποτέ, παρ όλο που το μαύρο χρήμα μοιράστηκε σε όλο το κύκλωμα.
Είμαστε βέβαιοι ότι στα δικαστήρια υπάρχουν και δημιουργούνται καθημερινώς υποθέσεις είτε οικονομικής φύσεως είτε διοικητικής είτε τεχνικής είτε διασκέδασης,
οι οποίες υποθέσεις έχουν άμεση σχέση με πληροφοριακά συστήματα, και την επιστήμη της πληροφορικής και των επικοινωνιων.Θα πρέπει κάθε δικαστικός λειτουργός να απευθύνεται εν πρώτοις σε ειδικούς επιστήμονες πληροφορικής, και ευρύτερων γνώσεων διοικητικών, οικονομικών, τεχνικών, οι οποίοι δεν έχουν εξάρτηση ούτε από το δημόσιο (δημόσιοι υπάλληλοι) ούτε δικηγόροι(εμπλεκόμενοι με την υπόθεση μέσω συνάδελφων).
Οι χιλιάδες των υποθέσεων που ταλαιπωρούν χωρίς λόγο δικαστικούς, θα εισέλθουν σε μια σειρά, και θα ηρεμήσουν ΟΛΟΙ.
Παραδείγματα υποθέσεων, που εξελίχθηκαν ανώμαλα και βασανιστικά για όλο το δικαστικό σώμα. υποθέσεις διαμάχης μεταξύ εταιρειών ιντερνετ καφέ, με ηλεκτρονικά παίγνια, όπου το μαύρο χρήμα κινείτε με μεγάλη ταχύτητα και ποσοτητα.η εταιρεία tzinet aθαν. zaxariadhs gnet μαζαρακη 2 θεσσαλονικη, με την εταιρεια si for c4 ταλαιπωρεί όλα τα δικαστήρια της βορείου ελλαδος.οι δικηγόροι και οι εμπλεκόμενοι δικαστές-εισαγγελείς διατηρούν σκόπιμα την υπόθεση, διότι έχει μαύρο χρήμα.
Υποθέσεις εταιρειών ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, με κλοπή φπα, με διαγραφή ηλεκτρονικών αρχείων, με παραποίηση λογισμικού εφαρμογων.Γενικα όλες οι υποθέσεις έχουν οικονομικό υπόβαθρο, και αντικείμενο, και ο διαχειριστικός έλεγχος περνάει αναγκάστηκα μέσα από ολοκληρωμένα πληροφοριακά σύστημα της επιστήμης της πληροφορικής.
θα αναγκασθούμε να δώσουμε και αλλά στοιχεία σε δημοσιότητα εάν δεν λάβετε μέτρα.
ΜΕ ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΗΝ ΘΕΜΙΔΑ Νέοι Ελληνικοί Εισαγγελείς ΣΕ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΛΗΨΗΣ ΤΟΥ Κ ΦΛΩΡΙΔΗ ΩΣ ΠΡΟΙΟΣΤΑΜΕΝΟΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑΣ, ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ
ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΑ.Ο Κ ΜΠΑΚΕΛΑΣ Η ΚΥΡΙΑ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ.

Ανώνυμος είπε...

Κοινοτικά κονδύλια με ξέπλυμα από οαεδ. 4-1-2008
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΤΕΙ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
ΨΑΧΝΑ ΕΥΒΟΙΑΣ ΤΗΛ 22280 99554 ΦΑΧ 22280 99553
Προς επιτροπή ελέγχου προϋπολογισμού ευρωπαϊκής κοινότητας
ΠΡΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΗΣ
Προς ΜΜΕ Ευρώπης
Kαταγγέλλουμε την κακοδιαχείριση και τον παράνομο πλουτισμό που δημιουργήθηκε και συνεχίζει , με τα κοινοτικά κονδύλια, και το κύκλωμα που έχει στηθεί.
Συγκεκριμένα μέσα στον ΟΑΕΔ οργανισμό απασχόλησης εργατικού δυναμικού του υπουργείου απασχόλησης, σε Αθήνα , και στα κεντρικά γραφεία, στο οικονομικό τμήμα του οαεδ, έχουν μεθοδεύσει και καταστρατηγήσει μια τεχνική, μέσω της οποίας, τα κοινοτικά κονδύλια, που προορίζονται για εκπαιδευση-καταρτιση-επιμορφωση , και σε ότι άλλο έχουν επινόηση,
αντί να διατίθενται για τους σκοπούς , όπως διατυμπανίζεται ,
ΚΑΝ 1159. 1260. στην ουσία με πολλά τεχνάσματα, τα κονδύλια μοιράζονται εν πρώτοις σε
1.Σε στελέχη υπηρεσιών οαεδ, διαχειριστικών αρχών , αρχών πληρωμής, σε στελέχη της ευρωπαϊκής επιτροπής αρμόδιες υπηρεσίες που καταβάλουν και εγκρίνουν τα κονδύλια,
2.Σε ιδιοκτήτες ΑΜΦΙΒΟΛΟΥ ΥΠΟΣΤΑΣΕΩΣ των περίφημων κεκ .πρωτοστατούν τα κεκ Μαστερ, κεκ Εδιπ, κεκ Παστερ, κεκ Τεχνοπολις, κεκ Πανταζης, κεκ Εργομαθηση, (δεν ζητήθηκε ποινικό μητρώο.)
το τέχνασμα της διαχείρισης έχει ως εξής.
Οταν τα ΚΕΚ υλοποιούν προγράμματα κατάρτισης –εκπαίδευσης, και κάθε άλλο σχετικό με εκπαίδευση, μέσω του οαεδ, δηλαδή τα προγράμματα τα εγκρίνει και τα διανέμει-διαχειρίζεται ο οαεδ, τότε
τα κεκ κάθε φορά που λαμβάνουν μετρητά, από οαεδ, είτε προκαταβολή, είτε κάποιες δόσεις του όλου προγράμματος,
τα δικαιολογητικά και τα έγγραφα που υποβάλουν στον οαεδ για την πληρωμή και υλοποίηση των προγραμμάτων, αυτά τα ΙΔΙΑ έγγραφα αρκετά είναι και ΠΛΑΣΤΑ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΙΚΑ.(η αγορά σφύζει από πλαστά τιμολόγια, και στρογγυλές σφραγίδες της οποίας εφορίας) τα κεκ υποβάλουν πλαστές και εικονικές αποδείξεις πληρωμών σε εκπαιδευτές, εικονικές μισθοδοτικές καταστάσεις, εικονικά και πλαστά τιμολόγια δαπανών και αγορών, εικονικές δίγραμμες επιταγές.
Η οικονομική υπηρεσία του ΟΑΕΔ, σκόπιμα δεν ελέγχει, την νομιμότητα και γνησιότητα, των εγγράφων, τα θεωρεί ότι είναι σωστά και νόμιμα, και προβαίνει στην πληρωμή μερικών δισεκατομμυρίων εύρο, κάθε φορά στα κεκ.
Φυσικά ο οαεδ με το πρόσχημα ότι δεν είναι αρμόδιος να ελέγξει την νομιμότητα αυτών, εξ αλλού και να το ήθελε, δεν θα ήταν δυνατόν, διότι σκόπιμα πάλι δεν έχει επανδρώσει τις υπηρεσίες του με ειδικούς επιστήμονες , και με ολοκληρωμένα πληροφορικά συστήματα οικονομικής διαχείρισης ,
λαμβάνει ο οαεδ όλα αυτά τα έγγραφα, τα καταχωρεί ως νόμιμα και έγκυρα, και βάσει αυτών, υποβάλει σε δεύτερη φάση ο οαεδ τα δικά του τεχνικά δελτία(έτσι τα λένε στην γλώσσα τους οι κοινοτικοί επίτροποι) και βάση αυτών των τεχνικών δελτίων(αυτών δηλαδή που συντάχθηκαν με βάση τα εικονικά και πλαστά έγγραφα από τα κεκ) ζητά και λαμβάνει από τις αρμόδιες υπηρεσίες, είτε και μέσω της Γενικής Γραμματείας Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων τα δισεκατομμύρια εύρο, για εκπαίδευση και κατάρτιση, από την ευρωπαϊκή επιτροπή.(βλέπε επίτροποι σε γενική διεύθυνση απασχόλησης)
Ένα ελάχιστο ποσό και ένα αυστηρά καθορισμένο ποσό πηγαίνει σε εκπαιδευόμενους και κάποιους εκπαιδευτές, σε δόσεις των 50 και 70 εύρο σε διάστημα τριών και τεσσάρων ετών.
Τώρα εάν ρωτήσει κάποιος την ευρωπαϊκή επιτροπή, γιατί η επιτροπή πληρώνει στην ουσία , δισεκατομμύρια εύρο σε
σκοπούς και στόχους οι οποίοι ποτέ δεν μετρήθηκαν και δεν έχουν αποδώσει έργο μετρήσιμο?
Οι Επίτροποι της Ευρώπης θα πουν ότι εμείς σας δίνουμε τα χρήματα, αλλά δεν μας ενδιαφέρει που πηγαίνουν, διότι δεν έχουμε αρμοδιότητες.
Εδώ λοιπόν είναι το τέχνασμα όπου κάποιοι είναι στο κόλπο και πλουτίζουν σε βάρος των πολων.
Επίσης εκ του λόγου ότι ο οαεδ είναι δημόσια υπηρεσία, δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει έλεγχος από κάποια δημόσια αρχή(εφορία, γενική γραμματεία κοινοτικών πόρων)
Διότι Γιάννης κερνάει Γιάννης πινει.ο ίδιος ελεγχόμενος είναι και ελεγκτής.
Τα κεκ έχουν τον τρόπο να εκβιάζουν εκάστοτε και τους εκπαιδευόμενους και τους εκπαιδευτές. Ο εκπαιδευόμενος και ο εκπαιδευτής εάν δεν υπακούσουν στο κεκ, δεν πρόκειται στο μέλλον να προτιμηθουν.Eξ αλλού το τρομερό ΕΚΕΠΙΣ (εθνικό κέντρο πιστοποίησης www.ekepis.gr-με προεδρο τον κ ΔΡΟΣΟ, πρωην διευθυντης στο ΙΔΕΚΕ, ΤΟ ΚΥΚΛΩΜΑ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ)
έχει εντάξει στο μητρώο όλους του δημόσιους υπάλληλους ανεξαρτήτως προσόντων, και το κεκ με τον δημόσιο υπάλληλο τα βρίσκει σε όλα.(ο δημόσιος υπάλληλος μπορεί να απουσιάζει και πρωινά από την υπηρεσία του με δήθεν άδεια , για να κάνει δήθεν μάθημα στα κεκ, και να υπογράφει σε καταστάσεις, και σε πλαστα έγγραφα)
αποτελέσματα όλης αυτής της κατάστασης
1.Oι δήθεν ωφελούμενοι δεν υπάρχουν(δεν έχουν γίνει μετρήσεις)οι στόχοι και σκοποί των προγραμμάτων έχουν καταρρεύσει.
2.Δημιουργια ανεργίας πρόσθετης σε νέους και άνεργους εκπαιδευτές, λόγω προτίμησης ως εκπαιδευτών των δημόσιων υπαλλήλων.
3. Δημιουργήθηκαν αρκετοί πλούσιοι με πολλές καταθέσεις
σε ελβετικές τράπεζες από κοινοτικά κονδυλια.Στελεχη εμπλεκόμενα σε κοινοτικά κονδύλια ΚΟΜΙΣΑΡΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ .
Η ίδια αυτή τεχνική, μεθόδευση, καταστρατήγηση , εφαρμόσθηκε και εφαρμόζεται και σε άλλους χώρους με εκπαίδευση και κατάρτιση, μέσα από κοινοτικά κονδύλια.
Παραδείγματα τέτοιας τακτικής και μη χρηστής διαχείρισης κοινοτικών κονδυλιών έχουμε στην ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ Α.Ε θυγατρική εταιρεία του ΟΑΕΔ, στο ΙΔΕΚΕ ινστιτούτο διαρκούς εκπαίδευσης ενηλίκων
(προσληψεις με προφορικη συνεντευξη) στο υπουργείο παιδείας, το περίφημο ΕΠΕΑΕΚ επιχειρησιακό πρόγραμμα αρχικής επαγγελματικής κατάρτισης, στον ΟΕΕΚ www.oeek.gr ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ κατάρτισης με 130 ΔΗΜΟΣΙΑ ΙΕΚ.Τα 130 δημόσια ιεκ με 40.000 σπουδαστές και που πληρώνουν και 1.000 εύρο ΕΚΑΣΤΟΣ δίδακτρα το έτος, και που τα ιεκ λαμβάνουν κοινοτικά κονδύλια μέσω επεαεκ, δεν πληρώνουν εκπαιδευτές, δεν έχουν εργαστήρια, δεν έχουν υποδομή, δεν εξυπηρετούν τον σκοπό και στόχο της ύπαρξης τους.Η ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΚΑΙ Η ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΖΕΝΙΘ, ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ.Το πρόσφατο γεγονός όπου ο πρώην αντιπρόεδρος κ μαργαρίτης , εξοικονόμησε και κονδύλια μέσα από τον οεεκ για προεκλογικό αγώνα ως υποψήφιος βουλευτής της Ν ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. Δείχνει το μέγεθος της διαφθοράς.
Η ΣΚΟΠΙΜΗ απουσία ελεγκτικών μηχανισμών, η απουσία ολοκληρωμένων πληροφοριακών συστημάτων, η ποιότητα στελεχών που δελεάστηκαν από τον ανεξέλεγκτο πακτωλό
των δισεκατομμυρίων εύρο των κοινοτικών κονδυλιών, η απουσία μηχανισμών απόδοσης, η απαξίωση και εξευτελισμός των εκπαιδευτών, η εμπλοκή κομματικών παραγόντων , και η ατιμωρησία των παραβατών,
οδήγησαν στην σπάταλη, στην κακοδιαχείριση, στον πλουτισμό, και στην μη ανταποδοτική χρήση, των κονδυλίων.
ΟΙ ΕΠΙΤΡΟΠΟΙ ΤΗΣ Ε.Ε ΠΟΥ ?......... ΚΑΙ ΤΙ?...........
Για του λόγου του αληθές στην χρήση έτους 2006 ο οαεδ έχει καταβάλει
Με πλαστά και εικονικά έγγραφα σε ΚΕΚ, Αρκετά εκατομμύρια εύρο ως υλοποίηση προγραμμάτων βλέπε σε εκπαίδευση αυτοαπασχολουμένων, όπως λογιστές, δικηγόρους, κλπ.
Ενώ υπάρχει υποχρέωση σε δημοσιότητα σε διαφάνεια κ 1260,1159 εκ όλων των ενεργειών και πράξεων των προγραμμάτων, μέχρι σήμερα ο οαεδ δεν έχει πράξει το ελάχιστο.Μερικα ονόματα σχετικά
Κύριος τριβιζας οικονομική υπηρεσία ΟΑΕΔ, κύριος Τσουτσοπλιδης γενικός γραμματέας κοινοτικών πόρων υπουργείο εργασίας, κύριος Γιατσιος διοικητής επαγγελματικής κατάρτισης αε ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
ΤΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥ ΟΑΕΔ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΜΕ ΤΑ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΟ..