Προσωπικό ιστολόγιο ( blog ) του Μιχάλη Βεζυριαννίδη

Ο κύβος ερρίφθη

Την Παρασκευή το ραντεβού Καραμανλή-Παπούλια για εκλογές στις 16 Σεπτεμβρίου


Στη 1.00 το μεσημέρι της Παρασκευής ορίστηκε η συνάντηση ανάμεσα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια και τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, ο οποίος θα ζητήσει διάλυση της Βουλής για τη διενέργεια εκλογών στις 16 Σεπτεμβρίου, επικαλούμενος την προώθηση των μεταρρυθμίσεων.

Στις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής, θα συγκληθεί το Υπουργικό Συμβούλιο και αμέσως μετά ο κ. Καραμανλής θα επισκεφθεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Μετά τη συνάντησή του με τον κ. Παπούλια, ο πρωθυπουργός θα προχωρήσει σε εκτενή δημόσια δήλωση.

Η συνάντηση Καραμανλή - Παπούλια ορίστηκε με τηλεφωνική επικοινωνία που υπήρξε ανάμεσα στο Μέγαρο Μαξίμου και το Προεδρικό Μέγαρο λίγο μετά τις 7.00 μ.μ. της Πέμπτης. Με αυτόν τον τρόπο δίνεται τέλος σε μία μακρά περίοδο εκλογολογίας και εικασιών για την ημερομηνία των εκλογών.

Την ανακοίνωση έκανε ο υπουργός Επικρατείας Θοδωρής Ρουσόπουλος, ο οποίος δήλωσε ότι «η κυβέρνηση, με πλήρη συναίσθηση της ευθύνης, με σοβαρότητα και σιγουριά, απευθύνεται στους Έλληνες πολίτες, που είναι ο υπέρτατος κριτής της Δημοκρατίας και τους καλεί να αποφασίσουν για το μέλλον του τόπου, ανανεώνοντας την εμπιστοσύνη τους, δίνοντας ισχυρή εντολή για μια νέα τετραετία».

«Ενώπιον των Ελλήνων πολιτών, στην κρίσιμη μάχη που ακολουθεί θα αντιπαρατεθούμε με το έργο μας, με ηπιότητα και επιχειρήματα, μακριά από οξύτητες του παρελθόντος, με αυτοκριτική και πάνω από όλα με ειλικρίνεια», συμπλήρωσε ο κ. Ρουσόπουλος, προσθέτοντας πως ο λαός συγκρίνει και κρίνει και καλείται να επιλέξει ανάμεσα «σε αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, πισωγυρίσματα και περιπέτειες από την ανακόλουθη πολιτική του ΠΑΣΟΚ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: