Προσωπικό ιστολόγιο ( blog ) του Μιχάλη Βεζυριαννίδη

ΤΕΛΙΚΑ, ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΜΙΑ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ. !!!!!!!! ...................... ΜΙΑ ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ

Συνεδρίασε χθες βράδυ το Δημοτικό Συμβούλιο, στο οποίο εκτός των άλλων συζητήθηκε και το θέμα των κατασκηνώσεων της Πανδρόσου. Το γνωστό μας θέμα.

Καλά, μη νομίζεται πως έγινε ειδική αναφορά για το θέμα. Ο κ. Γιώργος Μανανάς ανακίνησε το θέμα προσκομίζοντας στο Συμβούλιο την αλληλογραφία του Δ.Ο.Ν.Α. και του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ν. Ροδόπης καθώς και την ημερήσια Διάταξη του Δ.Σ. του Δ.Ο.Ν.Α. για το σχετικό θέμα. Το επιβεβαιώνει άλλωστε και ο φίλος μου ο Τέλης Κελεσίδης στην Παρέμβασή του.

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου δίνοντας τον τόνο της σοβαρότητας και της μεγαλοψυχίας της παράταξης που εκπροσωπεί, έθεσε το θέμα για το επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.
Αφού δεν το τοποθέτησε για τον Νοέμβριο είμαστε υποχρεωμένοι να τον ευχαριστήσουμε και να τον ευγνωμονούμε, γιατί και αυτός με τον τρόπο και την στάση του επέλεξε να αποφύγει κακοτοπιές, στέλνοντας στα αζήτητα το θέμα μιας και από Ιούλιο καλά κρασά.
Και ενώ το Δημοτικό Συμβούλιο ήταν σε εξέλιξη κυκλοφόρησε όπως κάθε μέρα ο Παρατηρητής της Θράκης. Διαβάζω, ξαναδιαβάζω και απορώ με την στάση και τις αποφάσεις ορισμένων φορέων και μη.
Ανακοίνωση, πρωτοσέλιδη και απαστράπτουσα ερχόμενη να καλύψει ή να συγκαλύψει τις ενέργειες ορισμένων ημετέρων. Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο ( το άλλο Επιμελητήριο ) σε συνεργασία με το Δ.Ο.Ν.Α. αποφάσισε να επιχορηγήσει την συμμετοχή των παιδιών των μελών του για την κατασκήνωση της Πανδρόσου. Να πριμοδοτήσει. Να πληρώσει, το Επιμελητήριο και ο Δήμος να εισπράξει. Ούτως η άλλως είναι σε συνεργασία με το Δ.Ο.Ν.Α.
Το Επιμελητήριο λοιπόν ( το άλλο, του Αγγελίδη ) θα σταθεί συμπαραστάτης στα μέλη του και θα καταβάλει ένα ποσό ( το 50% ήτοι 80 € ) για να πάνε κατασκήνωση τα παιδιά των μελών του. Ε, ρε μεγαλοψυχίες. Ε, ρε γλέντια.
Μάλιστα θα τηρηθεί και σειρά προτεραιότητας αυστηρά γιατί τα μέλη του είναι πολλά ( περί τα 500 εγγεγραμμένα – ενεργά πόσα ; ε ! δεν γνωρίζω ).
Γιατί κύριε Αγγελίδη θα πρέπει να πριμοδοτήσει το Επιμελητήριο μια κοινωνική υποχρέωση του Δήμου, γεγονός που στο παρελθόν γινόταν κατά κόρον ;
Γιατί φίλε Νίκο, ενώ σε όλους τους τόνους ανά την Ελλάδα φέρεσαι και άγεσαι ως επιμελητηριακός εκφραστής και υπερασπιστής των δικαιωμάτων των Εμπόρων και Βιομηχάνων που εκπροσωπείς, εδώ στην Κομοτηνή μας, υποκύπτεις σε κελεύσματα υποστήριξης και ταπεινότητας ;

Κ. Αγγελίδη εδώ και ένα μήνα περίπου αισθάνεστε και ενημερώνεστε για το θέμα που έχει προκύψει με τις κατασκηνώσεις και το Επαγγελματοβιοτεχνικό Επιμελητήριο. Γιατί κ. Αγγελίδη δεν συστρατεύεστε και εσείς σε μια δίκαιη και υλοποιήσιμη πρόταση που έγινε προς τον Δήμο μας, από το άλλο Επιμελητήριο της πόλης μας.
Έρχεστε τιμητής ποιον και πόσων, για να αναδείξετε τη νέα Δημοτική Αρχή σε ηγέτη και εκφραστή απόψεων και πράξεων που δεν συνάδουν με την εν γένει συμπεριφορά των ανθρώπων που εκπροσωπείται γενικότερα ή των Επαγγελματιών και Βιοτεχνών ειδικότερα.
Η απόφαση αυτή που πάρθηκε από το Βιομηχανικό Επιμελητήριο, που θέλω να πιστεύω πρόκυψε από το Ανώτερο όργανό του το Δ.Σ. και διαφημίζεται στις τοπικές μας εφημερίδες, αποτελεί ουσιαστικά έναν χλευασμό και μια απαξίωση προς το άλλο το μεγάλο το Επιμελητήριο των 5.500 μελών, το Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό.
Το τελευταίο πριμοδότησε τα μέλη του και έχουν όλα εδώ και 2 χρόνια μια κάρτα υγείας για το Διαβαλκανικό Ιατρικό Κέντρο στη Θεσσαλονίκη, για εξετάσεις, για νοσηλεία κ.ο.κ.
Πριμοδότησε τα μέλη του, τα οποία μπορούν να διαμείνουν σε όλη την Ελλάδα με μειωμένες τιμές, χάρη στην πολιτική του να εκδώσει κάρτα για προσφορές σε καταστήματα, ξενοδοχεία, παρεχόμενες υπηρεσίες, ουσιαστικά διευκολύνοντας τα.
Θεώρησε βασική ανάγκη την ασφάλεια των μελών του και πριμοδοτώντας τα,υλοποιείτε σε λίγες μέρες η ασφάλεια του κάθε μέλους από μερική ή ολική ανικανότητα σε ότι αφορά την εργασία του.
Ατελείωτα τα παραδείγματα, επιβεβαιωμένη η επιτυχία τους. Πράττει το Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο με γνώμονα το καλό, το συμφέρον και την πρόοδο των μελών του.
Δεν θα μπορούσε να πριμοδοτήσει και τα παιδιά των μελών του ; Σίγουρα και θα μπορούσε. Το θέμα είναι το γιατί να το κάνει.
Τα παιδιά των ταμείων του δημοσίου, των αξιωματικών, των υπηρεσιών δεν αντιμετωπίζουν τέτοιου είδους προβλήματα. Εκεί υπάρχει και για την Δημοτική μας αρχή πρέπει να υπάρχει ιδιαίτερη μεταχείριση.

ΤΕΛΙΚΑ , ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΜΙΑ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ.
ΜΙΑ ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ.

Η Δημοτική Αρχή προεξέχοντος του Δ.Ο.Ν.Α. θεωρεί το θέμα ως μη γενόμενο. Δεν υπάρχει θέμα. Δεν έχει πάρει απόφαση, πόσο μάλλον δεν έχει συζητήσει για κανένα παιδί κανενός Επιμελητηρίου.
Για το κ. Λιούρτα είναι η κορύφωση της απαξίωσης του ιδίου αλλά και των μελών που εκπροσωπεί.
Για τον κ. Αγγελίδη είναι η προσπάθεια συγκάλυψης των κακώς κειμένων από την Δημοτική Αρχή καθώς και η όψιμη προσπάθεια εναγκαλισμού των μελών του, άκαιρα και άστοχα.
Γιατί το Βιομηχανικό Επιμελητήριο δεν επιχορήγησε τα μέλη του, που έχουν άμεση σχέση με το αντικείμενο, για την προμήθεια των καρεκλών που προμηθεύτηκε ο Δήμος από επιχείρηση της Θεσσαλονίκης ;
Γιατί το Βιομηχανικό Επιμελητήριο με την ίδια ζέση δεν πριμοδότησε τα μέλη του για να μπορέσουν στα πλαίσια του υγιούς ανταγωνισμού να αναλάβουν το κυλικείο και το catering των εγκαινίων της Έκθεσης Θράκης ;
Γιατί το Βιομηχανικό Επιμελητήριο δεν έβγαλε τότε καμία ανακοίνωση στις εφημερίδες για συμπαράσταση στα μέλη του και να εκφράσει την θέση του για την Δημοτική Αρχή, το Δ.Ε.Κ.Α.Μ.Α.Θ. ; Γιατί ;
Γιατί τέτοιες διακρίσεις, γιατί τέτοια πρεμούρα για τις κατασκηνώσεις ;
Ο κ. Μιχελής, Πρόεδρος του Δ.Ο.Ν.Α. φυσικά μιλώντας αυθόρμητα ανέφερε πως :
<< Με πείρε τηλέφωνο ο κ. Αγγελίδης και μου είπε πως το Βιομηχανικό Επιμελητήριο θα πληρώνει προκαταβολικά το 50 % και το υπόλοιπο τα μέλη που θα στείλουν τα παιδιά τους στην κατασκήνωση >>.
Τι όμορφη τελετουργία, πόσο απλή είναι η δημοκρατία όταν κάτι το θέλεις πραγματικά.
Τηλεφωνήθηκαν και αφού τα είπαν, αποφάσισαν κιόλας.
Είπε και άλλα ο κ. Μιχελής, πως δηλαδή ο κ. Λιούρτας ψεύδεται. Πως είναι απαράδεκτο αυτό που λέει, ότι δηλαδή αποκλείστηκαν τα παιδιά του Επιμελητηρίου από το Δ.Ο.Ν.Α.

κ. Λιούρτα, βγάλε στην εφημερίδα, την Δευτέρα κιόλας όλα τα στοιχεία που έχεις και διάνθισέ τα με όσα γνωρίζεις επί του θέματος για να συμμαζευτούν ορισμένοι υψηλά ιστάμενοι.

Η αναφορά μου ξεκίνησε από το Δημοτικό Συμβούλιο. Ας κλείσω με το ίδιο σημείο από το οποίο ξεκίνησα λοιπόν.

Τι λέτε κ. Ερελιάδη, σοβαρά μιλάτε ; Δεσμευτήκατε κιόλας, ότι στο επόμενο συμβούλιο θα αποτελέσει θέμα. Μπα σοβαρά ; Δεν μας είπατε όμως τι πρέπει να κάνουμε ; Να καθησυχάσουμε ; Βρήκατε και τα λέτε κ. Ερελιάδη, σε ανθρώπους που δεν ενδιαφέρονται. Η ανακοίνωση του Βιομηχανικού Επιμελητηρίου σας διαψεύδει και σας διασύρει κ. Ερελιάδη. Μέχρι 29 Ιουνίου 2007 πρέπει, αυστηρά, να δηλώσουν όσοι θέλουν να συμμετέχουν. Και λογικό είναι για να γίνει ο απαιτούμενος προγραμματισμός.
Αρα ……………….. Στο επόμενο συμβούλιο τι θα πείτε κ. Ερελιάδη ;
Δυστυχώς χάσατε.
Σας ευχαριστούμε θερμά. Και εσάς.
Βρήκατε όμως και εσείς και τα κάνετε. Ποιος και γιατί να αντιδράσει ;
Όταν προεκλογικά είχαν έρθει στο Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο οι υποψήφιοι Δήμαρχοι κ.κ. Μαρούδας και Δαμιανός μας ανέφεραν πως αν μη τη άλλο θα είναι συμπαραστάτες στα προβλήματά μας. Ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για να το καταλάβω. Μόνον εάν οι ίδιοι έβγαιναν Δήμαρχοι, θα ήταν μαζί μας γενικότερα. Τώρα είναι όλα καλώς καμωμένα. Όλα . –
Σας ευχαριστούμε δημόσια και εσάς.
Δήμαρχε, ειλικρινά σε χαίρομαι. Μακριά από όλα και από όλους. Που είναι ο Δήμαρχος ; Oοοέοοο.
Μια απάντηση ζητάμε. Όποια και εάν είναι. Τελική και ουσιαστική. Στα ίσια και παλικαρίσια. Ας βγει κάποιος από όλους να πει ευθαρσώς. Με τους όρους που ζητάτε δεν θα πάνε τα παιδιά σας κατασκήνωση. Κανένας καλός ;
Φίλε, Νίκο Αγγελίδη, μην το κάνεις εσύ, δεν σου αρμόζει, δεν σου πρέπει. Πάντα σε θεωρούσα και σε θεωρώ Κύριο. Αποτελείς για μένα προσωπικά κόσμημα στα Επιμελητηριακά δεδομένα, στην πολιτική ζωή αυτού του τόπου. Μ’ αρέσει να μαθαίνω από εσένα παρακολουθώντας την πορεία σου. Για εμένα και αυτό με τις κατασκηνώσεις, μάθημα είναι και το αναλύω και το επεξεργάζομαι.

Πρόλαβα και αποτύπωσα τα όσα τυχαία περνούσαν στη σκέψη μου. Εάν κριθώ και κατηγορηθώ, τουλάχιστον τα είπα και θα έχει και συνέχεια από ότι φαίνεται.



LLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLL

Δεν υπάρχουν σχόλια: