Προσωπικό ιστολόγιο ( blog ) του Μιχάλη Βεζυριαννίδη

ΑΣΕΠ: Αδυναμία εμπλοκής στις προσλήψεις μέσω ΜΚΟ

Διστακτικός στο να εμπλακεί το ΑΣΕΠ, τόσο στο θέμα των προσλήψεων, από ΜΚΟ, των 55.000 συμβασιούχων σε προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, όσο και στο μέτρο της εργασιακής εφεδρείας, εμφανίστηκε ενώπιον της Διακομματικής επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ Γιώργος Βέης.

«Εμείς δεν θα έχουμε καμία ανάμειξη. Δεν τα ξέρουμε, δεν είναι στις αρμοδιότητες μας. Δεν έχουμε κανένα λόγο να εμπλακούμε», δήλωσε ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ Γιώργος Βέης, αναφερόμενος στον τρόπο επιλογής ανέργων μέσω ΜΚΟ, οι οποίοι θα απασχοληθούν - με πεντάμηνες συμβάσεις - σε Δήμους.

Αιτιολογώντας την άρνηση αυτή του ΑΣΕΠ, ο κ. Βέης (που είχε κληθεί στην Επιτροπή προκειμένου να ενημερώσει σχετικά με την ετήσια έκθεση της Ανεξάρτητης Αρχής για το 2010) σημείωσε πως όταν έγινε η σχετική πρόταση από τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κουτρουμάνη, ήταν ήδη «τετελεσμένα γεγονότα και δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε ουσιαστικό έλεγχο και δύσκολα θα έβαζες την υπογραφή σου». Πρόσθεσε ακόμη ότι το ΑΣΕΠ θα μπορούσε να προσφέρει την τεχνογνωσία του και να κάνει προτάσεις για να βελτιωθούν οι διαδικασίες, τόσο της προκήρυξης όσο και της αίτησης, «ώστε να δημιουργείται δυσκολία στο να γίνονται σφάλματα και παρατυπίες».

Δεν υπάρχουν σχόλια: