Προσωπικό ιστολόγιο ( blog ) του Μιχάλη Βεζυριαννίδη

Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις

Γιατί να γίνουν προσλήψεις μέσω Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων ;
Ποιος είναι ο ρόλος τους;
Με ποιο τρόπο θα ελέγχεται το παρελθόν και η δράση τους;
Πώς θα αποτραπεί η πελατειακή λογική στις προσλήψεις ;;
Και πώς θα διασφαλισθεί ότι οι ΜΚΟ που ξεφύτρωσαν σαν μανιτάρια το τελευταίο διάστημα δεν ιδρύθηκαν ακριβώς για να μετάσχουν στη διαδικασία των προσλήψεων ;

Αυτά είναι τα βασικά ζητήματα που θέτουν 27 κυβερνητικοί βουλευτές στην κοινή ερώτηση που κατέθεσαν χθες προς τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κουτρουμάνη.
Ως συνέχεια της προχθεσινής “έκρηξής” τους στη συνεδρίαση του ΚΤΕ Εργασίας του ΠΑΣΟΚ, όπου όχι μόνο έθεσαν το θέμα των “προσλήψεων μέσω ΜΚΟ”, αλλά ζήτησαν να τιμωρηθεί ο βουλευτής Σερρών Στάθης Κουτμερίδης, ο οποίος συνδέθηκε ευθέως με μία τέτοια νεοϊδρυθείσα Οργάνωση στην εκλογική του περιφέρεια – ο ίδιος όχι μόνο δεν το αρνήθηκε, αλλά δήλωσε ότι το έκανε για το καλό των συμπολιτών του.

Οι 27 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που συνυπογράφουν την ερώτηση είναι οι εξής: Τόνια Αντωνίου, Δημήτρης Λιντζέρης, Αθανάσιος Αλευράς, Μιχάλης Τζελέπης, Γιάννης Βλαντής, Βασίλης Γερανίδης, Λεωνίδας Γρηγοράκος, Χρήστος Κατσούρας, Εύα Καϊλη, Παναγιώτης Ρήγας, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Σοφία Γιαννακά, Νίκος Σαλαγιάννης, Γιάννης Βούρος, Αλέξανδρος Αθανασιάδης, Αθανασία Μερεντίτη, Μιλένα Αποστολάκη, Βασίλης Γιουματζίδης, Σπύρος Μαργέλης, Θανάσης Παπαγεωργίου, Θανάσης Σιδηρόπουλος, Χρύσα Αράπογλου, Δημήτρης Καρύδης, Μιχάλης Κατρίνης, Κώστας Καρτάλης, Αθανάσης Γικόνογλου και Βάσω Παπανδρέου.

Παρέμβαση για το θέμα έκανε και ο γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της ΝΔ Μάξιμος Χαρακόπουλος. «Το τελευταίο διάστημα έχει προκύψει σοβαρότατο πρόβλημα με την ευρεία και αμφιλεγόμενη συμμετοχή Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ) στο κοινοτικό πρόγραμμα ΄Κοινωφελούς Εργασίας΄ για την πρόσληψη ανέργων. Η συμμετοχή αυτή εγείρει σοβαρά ερωτηματικά για την διαφάνεια της διαδικασίας επιλογής της κάθε ΜΚΟ που συμφωνεί με τον εκάστοτε δημόσιο φορέα, καθώς επίσης για τον τρόπο επιλογής των ανέργων που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, χωρίς ουσιαστικό ρόλο του ΑΣΕΠ. Σωρεία δημοσιευμάτων κάνουν ιδιαίτερη μνεία στη συμμετοχή στα Διοικητικά Συμβούλια των ΜΚΟ, που λαμβάνουν μέρος στο πρόγραμμα, βουλευτών, κομματικών στελεχών, παραγόντων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, πολιτευτών ή συγγενών τους, που προκαλεί επίσης σοβαρότατα ερωτηματικά”, τονίζει μεταξύ άλλων.

Ρε, να πάρει η ευχή, πως τυχαίνει και όλοι οι αντιδρώντες βουλευτές δεν είναι ..βολεμένοι.

Όσοι φέρουν τίτλους, υφυπουργού, υπουργού δεν αντιδρά κανένας.

Σου λένε τα ..τσακαλάκια, τώρα που ήρθε η σειρά μου να βολεύω κόσμο μέσο Μ.Κ.Ο. θα αντιδράσω ?

Και ειδικά τώρα ? σε αυτήν την δύσκολη φάση ?

Και πως θα ξαναβγώ, αν δεν βολέψω ..5, ..6, ..11, ..36, ..85, ..150 συντοπίτες μου και καμιά 50αριά χατίρια φίλων Υπουργών, Υπερυπουργών και δεν συμμαζεύεται …

Ελλάδα, Ελλαδίτσα μου, σγουρέ βασιλικέ μου !!!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: