Προσωπικό ιστολόγιο ( blog ) του Μιχάλη Βεζυριαννίδη

Ο Ρατατούης
Ένας αρουραίος στην κουζίνα!

Ποιός θέλει έναν αρουραίο ανάμεσα στα κουζινικά του;


Ειδικά αν η κουζίνα ανήκει στο διασημότερο εστιατόριο του Παρισιού.Πήγαμε με τα πιτσιρίκια και είδαμε τον σεφ αρουραίο. Ρατατούη είναι συνταγή.

Αίσθηση μαγειρικής, γέλιου, συναισθηματισμού.

Το νόημα της ταινίας, είσαι ό,τι τρώς...

Ο μικρός αρουραίος Ρέμι (φωτό) είναι διαφορετικός. Σιχαίνεται να τρώει σκουπίδια όπως το υπόλοιπο σόι του, έχει λεπτές αισθήσεις και ήρωάς του είναι ο διάσημος σεφ Γκουστό, με το μότο «Όλοι μπορούν να μαγειρέψουν».
Όλοι, ακόμη όμως και ένας αρουραίος; Η άφιξη του Ρέμι στην κουζίνα του εστιατορίου του -μακαρίτη πλέον- Γκουστό θα είναι επεισοδιακή και θα οδηγήσει στη δημιουργία ενός παράξενου ντουέτου.
Ο Ρέμι θα «διορθώσει» ένα ατύχημα που προκαλεί ο αδέξιος βοηθός Λιγκουίνι (φωτό), με αποτέλεσμα ο άχρηστος να θεωρηθεί ο ήρωας που σώζει τη φήμη του εστιατορίου που κινδυνεύει να κατρακυλήσει. Αλλά ο Λιγκουίνι χρειάζεται τη βοήθεια του ταλαντούχου Ρέμι για να μπορέσει να σταθεί στην κουζίνα. Ετσι, θα χτίσουν μια ιδιόμορφη φιλία - συμμαχία ώστε να μεγαλουργήσουν...
Και για τους δύο ήρωες η φιλία αυτή θα είναι μια διαδρομή που θα τους οδηγήσει σε μια καλύτερη ζωή και στην πραγματοποίηση του ονείρου τους. Όποιο κι αν είναι για τον καθένα.

Βρήκα στο youtube βίντεο 9 λεπτά απο το έργο στην αγγλική version. Απολαύστε τα και . . . .
Να πάτε να την δείτε...δεν θα χάσετε τα λεφτά σας! Μαζί με τα παιδιά σας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: