Προσωπικό ιστολόγιο ( blog ) του Μιχάλη Βεζυριαννίδη

Η κυβέρνηση κάνει έργο τις δεσμεύσεις της.


Αυστηρότεροι οι όροι για φορολογική ενημερότητα


Αυστηρότεροι καθίστανται από 1ης Οκτωβρίου οι όροι έκδοσης αποδεικτικού φορολογικής ενημερότητας (ΑΦΕ) ενώ στο υπουργείο Οικονομικών καταφθάνουν αιτήματα για ελαστικότερες προϋποθέσεις χορήγησής τους σε επιχειρήσεις και πολίτες.

Το υπουργείο Οικονομικών ενεργοποιεί τον Οκτώβριο τη δεύτερη φάση αυστηρότερων διαδικασιών έκδοσης ΑΦΕ, τις οποίες ήδη από τον περασμένο Μάιο είχε καταστήσει επαχθέστερες.

Eτσι, αποδεικτικό αποκτά πλέον ο ενδιαφερόμενος όχι μόνο εάν έχει καταθέσει την τελευταία εκκαθαριστική δήλωση ΦΠΑ, αλλά εάν έχει υποβάλει και τις περιοδικές δηλώσεις οι οποίες έπονται της εκκαθαριστικής.

Παράλληλα, περιορίζεται από τους 4 μήνες στον ένα η περίοδος ισχύος του ΑΦΕ για μη ληξιπρόθεσμους οφειλέτες.

Στο μεταξύ, παράγοντες της αγοράς κάνουν λόγο για «μπλόκο» στις εμπορικές συναλλαγές, τις μεταβιβάσεις ακινήτων και τη σύναψη τραπεζικών δανείων, λόγω της αυστηρότητας των ΔΟΥ στη χορήγηση φορολογικής ενημερότητας.

Μάλιστα, ζητούν να αποσαφηνισθούν ποιες «ειδικές περιπτώσεις διασφάλισης σοβαρών συμφερόντων του Δημοσίου», όπως αναφέρεται στον σχετικό νόμο, επιτρέπουν στην εφορία να αρνείται την έκδοση ΑΦΕ.


Πρίν φτάσουμε λοιπόν στον Οκτώβριο, δεν τους διώχνουμε λέω να ησυχάσουμε.

Ας δούμε όλα τα προγράμματα των κομμάτων, ας ρωτήσουμε και τις απόψεις των ειδικότερων επί του θέματος και πάλι το λέω ας τους διώξουμε να ησυχάσουμε.

Ο σωστός, τίμιος, ειλικρινής επιχειρηματίας δεν έχει να φοβηθεί τίποτα απο όσα εμπόδια και αν του βάλουν οι κυβερνώντες.

Έχει όμως κουραστεί να είναι μια ζωή ο μεγαλοαπατεώνας, ο φοροφυγάς και ο ανέντιμος της παρέας. Έτσι τον χαρακτηρίζουν οι κυβερνώντες και εις βάρος του ψηφίζονται όλες οι διατάξεις. Δεν τελειώνει ποτέ αυτό το παραμύθι.


Δεν υπάρχουν σχόλια: