Προσωπικό ιστολόγιο ( blog ) του Μιχάλη Βεζυριαννίδη

Επιστολή Π.Ε.Φ.Ε.


ΠΡΟΣ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ
& ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΥΠΟΥΡΓΟ κ.ΓΙΩΡΓΟ ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗ

ΚΟΙΝ/ΣΗ: 1) ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑ
2) ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ

3) ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΥΣ
ΛΟΓΙΣΤΕΣ - ΦΟΡΟΤΕΧΝΕΣ

Αθήνα, 9/8/2007
Κύριε Υπουργέ,
Βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο η οποία αντί να είναι περίοδος διακυβέρνησης με σύνεση και υπευθυνότητα, διαπιστώνουμε ότι αναβιώνει η περίοδος του ΠΑΣΟΚ που έλεγε «Τσοβόλα δώστα όλα».
Έχουμε μπαράζ προεκλογικών παροχών χωρίς να είναι αναγκαίες και παραγωγικές οι οποίες θα βλάψουν τον τόπο και βεβαίως και την ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ στις επερχόμενες εκλογές.
Οι επιχειρηματίες θα πρέπει να πιέσουν μέσω των Επιμελητηρίων να υπάρχει λελογισμένη παροχολογία. Πρέπει να γνωρίζετε ότι το μάρμαρο θα το πληρώσετε εσείς οι επιχειρηματίες γιατί:

α) Θα αυξηθεί το Φ.Π.Α. από 19% σε 22% ή 25% αμέσως μετά τις εκλογές,
β) Αυτή την στιγμή έχουμε 400.000 (!!!) προσφυγές οι οποίες ήταν 250.000 επί ΠΑΣΟΚ (έτος 2004).
γ) Η παράταση της παραγραφής βρίσκει τις επιχειρήσεις να είναι ανοιχτές στον έλεγχο της Εφορίας για δύο χρόνια ακόμη και ίσως να δοθεί και νέα παράταση.
δ) Έστω και αν έχεις περαιώσει την υπόθεσή σου με τον Νόμο που ψήφισε η Ν.Δημοκρατία, δεν έχεις δικαίωμα να καταστρέψεις τα βιβλία και στοιχεία (αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά από τη σύσταση του Ελληνικού Κράτους να μην μπορείς να καταστρέψεις τα βιβλία και στοιχεία με την ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ).
Εάν τα Επιμελητήρια αδιαφορήσουν, κάθε ένας από τους επιχειρηματίες έχει το δημοκρατικό δικαίωμα της ιερής ψήφου.
Ο επιχειρηματίας ή η οικογένειά του, ο εργαζόμενος στην επιχείρηση ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΕΙ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΙ.
Το κράτος είναι ο μεγάλος ΑΣΘΕΝΗΣ όπως δήλωσε και ο Πρωθυπουργός κ.Κων/νος Καραμανλής.
Εμείς σας ενημερώνουμε όπως έχουμε υποχρέωση για να μην κλείσετε αύριο την επιχείρησή σας και επίσης να μην καταντήσει η Ελληνική Οικονομίας σας το «ΓΟΥΑΝΤΑΝΑΜΟ».
Οι αρνητικές επισημάνσεις κατά την γνώμη μας είναι οι παρακάτω:
1.
Οι 1.200 αγροφύλακες επιβαρύνουν ετησίως την οικονομία μας 50-60 εκατομμύρια ευρώ. Αυτοί οι άνθρωποι είναι σήμερα από 40-55 ετών με κοιλίτσες και άσπρα μαλλιά και το μόνο που χρειάζονται είναι ξαπλώστρες να ξεκουραστούν και όχι να παράγουν έργο.
2. 100.000 συμβασιούχοι μονιμοποιούνται με απρόβλεπτες συνέπειες για την οικονομία και αρνητικές επιπτώσεις για το Κράτος μελλοντικά.
3. Εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ χαρίζονται στις ΠΑΕ (ποδοσφαιρικές ομάδες) οι οποίες έφαγαν το Φ.Π.Α., τους παρακρατούμενους φόρους και μας κοροϊδεύουν.
4. 900 εκατομμύρια ευρώ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ στους Δικαστές γιατί μάλλον τους φοβάστε (βλ.ΔΟΜΗΜΕΝΑ ΟΜΟΛΟΓΑ) ή τους έχετε ανάγκη.
5. Αναδρομικές αυξήσεις στους εαυτούς σας (Βουλευτές). Σκεφθείτε ότι αυτό γίνεται προεκλογικά, φαντασθείτε τι θα γίνει εάν έχουμε Κυβέρνηση την ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ μετά τις εκλογές.
6. Νέες αυξήσεις στα υψηλόβαθμα κομματικά στελέχη της Κυβέρνησης. Μέχρι εχθές ο συνταξιούχος που είναι στην κυβέρνηση εάν έχει σύνταξη 35.000 το έτος έπαιρνε άλλες 10.000 ευρώ για την επί πλέον εργασία. Σήμερα θα παίρνει κανονικά τις 35.000 σύνταξη και κανονικά τον μισθό, δηλαδή γύρω στις 50.000 ευρώ τελικό σύνολο 85.000 ευρώ. Ο αριθμός αυτών των «ΚΗΦΗΝΩΝ» δεν μπορεί να υπολογισθεί πόσες χιλιάδες άτομα μπορεί να συντηρεί ο κρατικός μηχανισμός.
7. Οι χιλιάδες Δήμαρχοι – Κοινοτάρχες κλπ θα μπορούν να εισπράττουν διπλό μισθό και από το ΔΗΜΟΣΙΟ και από την υπηρεσία τους.
8. Θα μπορείς να διορίζεσαι σε ζημιογόνο ή ανύπαρκτη Δημοτική επιχείρηση και θα μπορείς να μεταταγείς σε Δημόσια Υπηρεσία και μάλιστα και κεντρική π.χ. από Υδραυλικός στο Δήμο Ηγουμενίτσας ξαφνικά να βρεθείς ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ στο Υπουργείο Οικονομικών για να ψηφίσεις Νέα Δημοκρατία.
9. Άμοιρε φορολογούμενε πλήρωνε τους φόρους ΕΣΥ και οι Δήμοι της Ελλάδος, όπως μας καταγγέλλουν οι Δήμαρχοι κατασπαράζουν τους φόρους, ενδεικτικά αναφέρουμε ορισμένους Δήμους: ι) Μ. 300 εκατομμύρια ευρώ, ιι) Π.160 εκατομμύρια ευρώ, ιιι) Μ. 100 εκατομμύρια ευρώ, ιν) Π. 50 εκατομμύρια εκατοντάδες Δήμοι με χρέη 10-20 εκατομμύρια ευρώ.
Θα χρειαστούν πολλές ώρες να γράφουμε γι’ αυτό. Εκτιμούμαι ότι ο κάθε φορολογούμενος δεν θα πρέπει να επιτρέψει αυτόν τον εκτροχιασμό ο οποίος μοιραία θα οδηγήσει στην διάλυση της Οικονομίας μας.

Οδηγείται σε πλήρη ομηρία από την Νέα Δημοκρατία η Οικονομία μας.

Μετά τιμής για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος Κων/νος Αναστόπουλος
Οι Αντιπρόεδροι Μανούσος Ντουκάκης
Δημήτριος Καβούκης
Ο Γεν.Γραμματέας
Γεώργιος Ρούσσος

Δεν υπάρχουν σχόλια: