Προσωπικό ιστολόγιο ( blog ) του Μιχάλη Βεζυριαννίδη
Οι εκλογές έρχονται.
==================

Η συζήτηση είναι ανοιχτή. Το είπαμε και το ξαναείπαμε πως οι εκλογές θα είναι και διαδικτιακές.
Δεν έχει να κάνει ο τίτλος του σχόλιού μου με την ουσία της πολιτικής αντιπαράθεσης, αλλά κυρίως για την υφή και το χρώμα των επερχόμενων εκλογών.
Το διαδίκτυο, οι νέες τεχνολογίες γενικότερα, με αιχμή του δόρατος τους έξυπνους, όχι υπολογιστές, αλλά χρήστες αυτών, θα καθορίσουν σε αρκετά μεγάλο βαθμό την ατμόσφαιρα των εκλογών, άρα και το αποτέλεσμά τους.
Η ευκαιρία είναι αμφίπλευρη και μοναδική θα έλεγα. Είναι στα σπάργανα η διάχυση πληροφοριών και η αποτελεσματική προσέγγιση των ψηφοφόρων με ηλεκτρονικά μέσα. Άρα η χρήση και η αξιοποίησή τους απο πολιτικούς με όραμα και φιλοδοξία, πιστεύω πως μόνο να τους προσδόσει κοινωνικό όφελος, μπορεί στην αρένα της πολιτικής.
Από την άλλη μεριά θα υπάρξει εδραίωση και αυτοέλεγχος της ιντερνετικής κοινότητας που ασχολείται είτε ως επάγγελμα είτε ερασιτεχνικά με την μετάδοση της πληροφορίας. Σίγουρα δεν αποτελεί θέσφατο αυτή η αλληλεπίδραση, μα είναι σίγουρο πως οι ικανοί και οι ψαγμένοι θα επικρατήσουν ένθεν και ένθεν.
- Πρόταση αξιοποίησης και ουσιαστικά βήμα διαλόγου δίνει σίγουρα η WEB TV της PIAZZA del POPOLO του Νίκου Βαβατσικλή, που είδα σήμερα να δραστηριοποιείται στο χώρο της ηλεκτρονικής ενημέρωσης. Τελικά και πάλι ο χρόνος θα αποδείξει το τι μέλει γενέσθε τόσο με τις εκλογές όσο και με την κοινότητα των blogger's.

Η εμπειρία υπάρχει : http://www.vavatsiklis-tv.blogspot.com
Ας δούμε πως θα δρομολογήσει καταστάσεις.
__________________________________________________________________________

Δεν υπάρχουν σχόλια: