Προσωπικό ιστολόγιο ( blog ) του Μιχάλη Βεζυριαννίδη
ΕΚΘΕΣΗ "ΘΡΑΚΗ 2007"

Με μεγάλη έκπληξη αλλά και αγανάκτηση περιδιάβασα τα περίπτερα της έκθεσης και φέτος.
Ο θεσμικός ρόλος του Επιμελητηρίου σε όλο του το μεγαλείο. Η κρατική παρέμβαση σε απόλυτη κυριαρχία. Οι διοικήσεις όλων ή αν θέλετε πολλών Επιμελητηρίων ανα την Ελλάδα "αποφάσισαν" να στηρίξουν την Έκθεση Θράκη 2007. Ευτυχώς, γιατί διαφορετικά θα βλέπαμε όλοι μαζί οι επισκέπτες τις προόδους των εργασιών βελτίωσης των εγκαταστάσεων του Δ.Ε.Κ.Α.ΜΑ.θ. και μόνο, κατά την διάρκεια της Έκθεσης, μιάς και τα λεφτά (150.000 €) εγκρίθηκαν.
Η Έκθεση τυχαίνει να είναι περιφερειακή. Πολύ ωραία.Το συμπέρασμα που συνάγεται είναι αβίαστο και πάνω απ΄όλα προκλητικό. Καμία απολύτως επιχείρηση κυλικείου που εδρεύει στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (βλέπε από Δράμα έως και την Ορεστιάδα), δεν επαρκεί για να λειτουργήσει το κυλικείο μέσα στην Έκθεση. Κ Α Μ Ι Α. Επιχειρήσεις καφενεία, ταβέρνες, catering, ξενοδοχεία, θα μπορούσαν να λειτουργήσουν απο την περιφέρεια (για να μην πω απο το νομό μας και υποβιβάσω το ρόλο της περιφερειακότητας) το εν λόγω κυλικείο. Η ΔΕΘ και το ΔΕΚΑΜΑΘ δεν έκριναν καμία άξια να σηκώσει αυτή τήν υπερβολικά μεγάλη επιχειρηματική δραστηριότητα. Η μόνη άξια ανα την επικράτεια εταιρεία έχει έδρα την Θεσσαλονίκη (δεν τη διαφημίζω όσο και αν οι κύριοι και οι κυρίες της οργανωτικής επιτροπής το επιζητούν).
Αφού λοιπόν το στήσανε το μαγαζάκι στην Έκθεση με τις ευλογίες όλων των εμπλεκόμενων φορέων, 'επέβαλαν' στην επιχείρηση απο τη Θεσσαλονίκη να μην πηγαινοέρχετε άσκοπα και την παρακάλεσαν να κάνει και τα εγκαίνια της Έκθεσης. Η επιχείρηση δεν ήθελε, την παρακάλεσαν λοιπόν τόσο πολύ που τελικά δέχτηκε. Ετοίμασαν δε και τις απαραίτητες δικαιολογίες για τους τυχόν ανυπότακτους, πως ήταν η συμφερότερη απο άποψη τιμής προσφορά, απο όλες που δέχτηκαν απο την περιφέρεια. Δεν μπήκαν όμως ούτε στον κόπο να πάρουν και 1-2 προσφορές απο δικούς τους υποταγμένους να τις έχουν στα συρτάρια τους, μήπως και χρειαστούν.
Απαραίτητο συστατικό στοιχείο μιας επιτυχημένης φιέστας εγκαινείων και γενικότερα εκδηλώσεων είναι οι χειροκροτητές. Μάζεψαν πολλούς απο δάφτους,οι οποίοι υποκλεινόμενοι στην μεγαλοσύνη των διοργανωτών χειροκροτούσαν σύμφωνα πάντα με τον τόνο που τους έδιναν οι έχωντες το γενικό πρόσταγμα. Και φέτος ήταν τόσοι πολλοί που για να χωρέσουν-συγνώμη- για να φαίνονται όλοι τους τοποθέτησαν σε παράταξη "πέταλο" κατά την διάρκιεια των εγκαινείων.
Άντε πάντα τέτοια.
και εις ανώτερα.

Υ.Γ. Μια φωνή απο την γωνία, απο το μικρόφωνο, απο το τηλέφωνο τους φώναζε : μην κάνετε λάθη, προσέξτε. Μια φωνή, μια παρουσία, μια φιγούρα εκπροσώπησης και αγωνιστικότητας. Δεν άκουσαν, δεν ήθελαν να ακούσουν, γιατί τα είχαν ετοιμάσει όλα με τόση επιδεξιότητα που δεν θα τους χαλούσε με τίποτα η σούπα. Το είχαν πάρει απόφαση. Δεν ξαναμαγειρεύουμε την σούπα. Απλά πετάμε την μύγα που πήγε κατα λάθος μέσα και την παρουσιάζουμε πλέον ώς φρέσκια και λαχταριστή για να την απολαύσουν όλοι όσοι δεν την θέλουν πραγματικά,είπαμε πρέπει παράλληλα να χειροκροτούν κιόλας, αλλά τρώγοντάς την............ ελπίζουν........

Δεν υπάρχουν σχόλια: